Herhangi bir işletmenin başarısının büyük bir kısmı güçlü bir çevrimiçi varlığa sahip olmaktır. Yine de, kendi web sitenizi sıfırdan oluşturma süreci oldukça göz korkutucu görünebilir. Küçük bir işletme sahibi olarak, vizyonunuzu hayata geçirmek için heyecan verici (ancak çoğu zaman kayalık) yolculuğunuzda birçok yeni başlangıça katlanmış olsanız da, bu süreci kolaylaştırmak için hala rehberlik arıyorsunuz. Web sitenizi tasarlamaya gelince, markanızı oluşturmak gibi, göz ardı edemeyeceğiniz birkaç önemli unsur vardır. İlerideki yolun (ve karayoluyla, kendi web sitenizi oluşturmayı kastediyoruz ) sorunsuz bir sürüş olması için, bir web sitesini sıfırdan nasıl oluşturacağınızı öğrenmek için adım adım bir kılavuzu daralttık:
Sıfırdan bir web sitesi oluşturma adımları
-
Ödevini yap
-
Görsel araştırma yapın
-
En iyi içeriğinizi hazırlayın
-
Ayrıntılı bir site haritası tanımlayın
-
Web siteniz için bir alan adı seçin
-
Web sitesi düzeninizi tasarlayın
-
Uygun bir renk paleti hazırlayın
-
Doğru yazı tiplerini seçin
-
Son tasarım dokunuşlarını ekleyin
-
İçeriğinize öncelik verin
-
Sosyal medyayı kucaklayın
-
SEO için optimize edin
-
Mobil uyumlu olduğunuzdan emin olun
-
İkinci bir görüş isteyin
01. Ödevinizi yapın
Web sitenizi doğru yönde yönlendirmek için birkaç önemli, ilk adım vardır. İşinizi etkili bir şekilde sunmak ve yeni çevrimiçi varlığınızın avantajlarından yararlanmak için web sitenizin hedefini açıkça tanımlayarak başlayın. Siteniz yalnızca marka bilinci oluşturma amaçlı mı? Çevrimiçi sanat satmak veya hizmetlerinizi tanıtmak için bir platform mu? Bunun için mi posta listesine daha fazla abone alıyor ? Ardından, sitenizin marka kimliğinizle uyumlu olduğundan emin olun . Web siteniz, çevrimiçi varlıklar (sosyal medya kanallarınız ve blogunuz gibi) ve çevrimdışı malzemeler ( kartvizit tasarımınız gibi) dahil olmak üzere işletmenizin diğer tüm yönlerini tamamlamalıdır.ve sunumlar). Marka kimliğiniz, mikro kopyanızın tonundan düğmelerinizin rengine kadar sitenizin her ayrıntısını etkileyecektir .
02. Görsel araştırma yapın
Web sitenizi sıfırdan oluşturmaya başlamadan önce, merakınızı beslemeniz gerekir. İlham her türlü yerde ortaya çıkıyor, ancak web tasarım yaratıcılığıyla çiçek açan belirli bir yer var: Wix’in web sitesi şablonları sayfası. Yüzlerce profesyonel, tasarımcı yapımı şablonu keşfederek hayal gücünüzü ateşleyin. Ardından, renk ilhamından web tasarım trendlerine kadar her şeyi bulmak için Pinterest ve Instagram gibi diğer görsel platformlara dalın . Rakiplerinizin ve favori markalarınızın web sitelerinde neler yaptığını kontrol edin ve daha fazla fikir toplamak için en iyi web sitesi tasarımlarına bakın . Oradan, markanız için en iyi olacağını düşündüğünüz belirli öğeleri bir araya getirmeye başlayabilirsiniz.


03. En iyi içeriğinizi hazırlayın
Artık web tasarımınız şekilleniyor, tüm yazılı ve görsel öğelerinizi toplama zamanı. Web sitenizi oluşturmaya başlamadan önce kullanmayı planladığınız tüm metinleri hazırlamak en iyisidir. Bu, uzun paragraflar, sitenizin başlık için sloganı ve CTA’larınız için cazip metinler (harekete geçirici mesajlar) içerebilir . Güvende olun: İnşaat süreci boyunca istediğiniz zaman geri dönüp metni değiştirebilirsiniz. Aslında, okuyucularınızı heyecanlandırdığı ve hala hayatta ve tekmelediğiniz arama motorlarına sinyal verdiği için, her seferinde hızlı bir güncelleme yapılması şiddetle tavsiye edilir. Bununla birlikte, hem yazılı hem de görsel (resimler, videolar vb.) Katı bir içerik tabanı ile başlamak faydalıdır. Buradaki kural basit: nicelikten fazla kalite. İçin zaman ayırınkullanıcılarınız için değerli olacak ve görevinizde size yardımcı olacak web sitesi içeriği yazın. Yalnızca en iyi ve en güncel çalışmanızı görüntülemenizi öneririz. Ziyaretçilerinizi sitenizi aşırı kalabalıklaştırmak ve ziyaretçilerinizin ilgisini hızlı bir şekilde kaybetmesine ve terk etmesine neden olmaktan ziyade daha fazla istekte bırakmak her zaman iyidir. Ayrıca, sitenizin yükleme süresinin önemini göz ardı edemezsiniz. İnsanların görülecek yerleri ve görülecek yüzleri var – siteniz yeterince hızlı yüklenmezse, kimse etrafta dolaşmaz. En iyi deneyimi sağlamak için , sitenizi gereksiz içerikle aşırı yüklememek ve mobil performansınızı artırmak gibi web sitesi hız optimizasyonu tekniklerini uygulayın .


04. Ayrıntılı bir site haritası tanımlayın
Bunu sitenizin mimarisinin planı olarak düşünün. Site haritası, oluşturmayı planladığınız tüm sayfaları ve bunların birbirine nasıl bağlandığını içermelidir. Bunu önceden planlayarak, web sitenizin gezinmesini mükemmelleştirme ve kullanıcılara sorunsuz bir tarama deneyimi sunma şansınız daha yüksektir . Buradaki en iyi uygulama, sitenizin, bir ziyaretçinin bir sayfadan sitenizin diğer herhangi bir sayfasına geçmek için iki defadan fazla tıklaması gerekmeyecek şekilde düzenlendiğinden emin olmaktır. Bu konuda size yardımcı olması için , her sayfada görünür kalan bir web sitesi menüsü eklediğinizden emin olun . Tek sayfalık bir web sitesi oluşturuyorsanız çapa menüsü eklemeyi unutmayınziyaretçileri uzun kaydırma sitenizin istenen bölümüne götürür. Her iki durumda da, menünüzün önemli bir kısmı logonuzdur. Tıklandığında, ziyaretçileri tekrar ana sayfaya (veya bir sayfalık web siteleri için sayfanın üst kısmına) yönlendirmelidir. Henüz yapmadıysanız, sitenizde ve diğer markalama materyallerinde öne çıkarmak için kendi logonuzu oluşturun . Bir çevrimiçi mağaza , tasarım portföyü veya başka bir şey oluşturuyor olun, profesyonel bir web sitesi her zaman aşağıdaki sayfaları içerecektir:
-
Davetkar bir ana sayfa : Bu, web sitenizin yüzüdür, bu da güzel, ancak bilgilendirici hale getirmeniz gerektiği anlamına gelir. En iyi ana sayfa tasarım örneklerinin tümü gibi, tüm önemli öğeleri en başından itibaren sunmaya çalışmalısınız. Bu şekilde, müşteriler kim olduğunuzu ve ne yaptığınızı anında anlayacaktır.
-
Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi gösteren göz alıcı bir galeri : Bu, sitenizin ziyaretçilerin tekliflerinize göz atabileceği merkezidir. Potansiyel müşterilerin dikkatini çekecek ürün açıklamaları yazarken iyi zaman ayırın . Aynı şey, ürün fotoğraflarınız için öğelerinizin en iyi ışıklarında görüntülenmesini sağlamak için de geçerlidir.
-
Bir sayfa ‘Hakkımızda’ : Kullanım online kartvizit olarak bu sayfayı. Kim olduğunuzu, neyi temsil ettiğinizi, güçlü yönlerinizi, değerlerinizi ve ziyaretçilerinizin ekibiniz ve işiniz hakkında bilmesi gereken sandığınız diğer önemli bilgileri sunabileceğiniz tam noktadır.
-
Bir iletişim bölümü : Site ziyaretçilerinizi, iletişim bilgilerinizi aramasını sağlayarak saptırmayın. İletişim numaralarınızı, e-postanızı, sosyal bağlantılarınızı, bir haritayı ve kullanıcıların sizinle iletişim kurabileceği diğer yolları listeleyen bir sayfa ayırdığınızdan emin olun. Ayrıca, temel iletişim bilgilerinizi web sitenizin altbilgisine eklemek iyi bir uygulamadır .
Ekstra bir yumruk için şunları da ekleyebilirsiniz:
-
Bir blog : Bir blog başlatarak , web sitenize sürekli olarak düzenli ve taze içerik ekleyebilirsiniz. Bu blog örneklerine benzer şekilde , SEO çalışmalarınıza hak ettiğiniz bir destek verirken kendinizi alanınızda uzman olarak kurma şansına sahip olacaksınız. Blogcuların kendinizi takip etmeleri için SEO’nun temellerini okuyun .
-
Bilgilendirici bir SSS sayfası : Ziyaretçilerin sitenize göz atması sırasında doğal olarak gelebilecek sorulara cevaplar sağlamak için bir SSS sayfası ekleyerek kendinizi ve müşterilerinizi biraz zamandan (ve hayal kırıklığından) koruyun.
-
Bir online rezervasyon sistemi : Doğrudan sitenizden randevuların veya sınıflar için zamanlama ve ödeme müşterilerin izin verin. Bu şekilde, telefon etiketini oynamak için daha az zaman harcayarak imparatorluğunuzu büyütmek için daha fazla zaman harcayabilirsiniz.
-
Bir referans sayfası : Bu size önceki, memnun müşterilerin övgülerinizi söyleyebileceği mükemmel bir yer sağlar. Hiçbir şey, potansiyel bir müşteri veya alıcı için olumlu, tarafsız incelemelerden daha etkileyici değildir.


05. Web siteniz için bir alan adı seçin
Web sitenizi sıfırdan oluşturmaya başlamadan önce bir alan adı seçin . Bu karmaşık görünebilir, ancak bir alan adı sadece web sitenizin benzersiz çevrimiçi adresidir. Web sitenizin adı artı uzantısından oluşur. Örneğin, işletme adınız Cookie Crunch ise alan adınız cookiecrunch.com olabilir ve “.com” uzantısıdır. Alan adı, ziyaretçilerin profesyonel ve güvenilir bir marka olduğunuzu göstererek web sitenizin güvenilirliğini artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, özellikle iş alanınıza uygun, unutulmaz bir alan adı seçerseniz, kullanıcıların sizi daha kolay çevrimiçi bulmasına yardımcı olabilir. Bir alan adı seçerken , kısa ve telaffuz etmeyi kolaylaştırın. Kullanılabilir çeşitli alan adı uzantılarını keşfedinve kuruluşunuza en uygun olanı düşünün. Konumunuzu gösteren bir uzantı (İngiltere için “.co.uk” veya Almanya için “.de” gibi) seçerek yerel SEO’nuzu iyileştirmeye de çalışabilirsiniz .
06. Web sitesi düzeninizi tasarlayın
Şimdi eğlence gerçekten başlıyor! Bir web sitesini nasıl tasarlayacağınızı zaten biliyor ve önceden deneyiminiz varsa, boş bir sayfa ile başlayarak sıfırdan bir web sitesi oluşturmaya karar verebilirsiniz. Bununla birlikte, başka bir seçenek, profesyonel ve iyi donanımlı web sitesi şablonları arasından seçim yapmaktır . İster kişisel bir web sitesi ister bir açılış sayfası oluşturun , bu çeşitli şablon koleksiyonunda uygun bir eşleşme bulmanız gerekir. Reklam öğeleri için portföy şablonlarından , kâr amacı gütmeyen web sitesi şablonlarına , çevrimiçi mağaza şablonlarına ve daha fazlasına kadar her şeyi içerir . Bir şablon seçerken, web sitesi düzenininve genel sayfa yapısı içeriğinize uygun. İçeriğiniz birden fazla sayfa gerektiriyor mu yoksa tek sayfalık bir web sitesi mi oluşturacaksınız ? Yapının üstünde, marka kimliğinize zaten benzer bir hava katan bir şablon aramaya çalışın. Her iki durumda da, seçtiğiniz şablonu tamamen özelleştirebilirsiniz. Altbilgiden başlığa kadar, gerçekten benzersiz ve tam bir görünüm ve izlenime sahip bir web sitesi oluşturmak için her şeyi değiştirebilirsiniz.
07. Uygun bir renk paleti hazırlayın
Renk kullanımı sadece sitenizin güzel görünmesi için değildir. Rengin, ziyaretçilerinizdeki belirli duyguları nasıl etkileme ve çağırma gücüne sahip olduğunu görmek için renk psikolojisini okuyun . Web sitesi renk düzeni için gitmek aynı zamanda dönüşüm oranlarını etkileyen, sitenizin genel performansında önemli bir rol oynayacaktır, zaman sayfada geçirilen ve daha fazlası. Güvenli oynamak için temiz beyaz veya siyah bir arka plan seçebilirsiniz. Ardından, düğmeler ve metin gibi diğer öğeler için kendinizi iki renkle sınırlayın. Ekstra yön için, web siteniz için mükemmel renk paletini nasıl seçeceğinize dair bir kılavuz .


08. Doğru yazı tiplerini seçin
Tıpkı renkler gibi, tipografi de belirli duyguları çağırmada ve çağrışımlarda önemli bir rol oynayabilir. Ne zaman web siteniz için en iyi fontları seçerek , dikkate alınması gereken bir takım şeyler vardır. Öncelikle, sitenizdeki diğer tüm öğeler gibi, yazı tipi seçiminiz de marka kimliğinizle eşleşmelidir. İster genç olun ister çağdaş olun, ister daha geleneksel bir yaklaşıma sahip olun, benzersiz kişiliğinizi yansıtan birini bulmak için farklı yazı tiplerine göz atın. Ne yaparsanız yapın, yazı tipinizin okunabilir olduğundan emin olun. Hem masaüstünde hem de mobil cihazlarda okunabilir olmalıdır. Ayrıca , aynı bağlamlarda aynı font çiftlerini kullanarak web sitenizde tutarlı kalın .
09. Son tasarım dokunuşlarını ekleyin
Tıpkı bir kurdele olmadan hediye tamamlanmadığı gibi, bir web sitesi birkaç son dokunuş olmadan hazır değildir. Bunlar, tek bir kod satırı olmadan Wix sitenize ekleyebileceğiniz bir dizi animasyon veya paralaks kaydırma şeklinde olabilir. Web sitenize bir video yüklemek , ziyaretçilerin dikkatini çekmek ve sayfalarınızda geçirilen süreyi artırmak için kolay ancak etkili bir yoldur. Bu küçük ancak önemli eklemeler, öğeleri birbirine bağlamaya yardımcı olabilir ve sitenizin ilettiği genel sansasyona katkıda bulunabilir.
10. İçeriğinize öncelik verin
Ziyaretçilerinizin gezinirken kendilerini rahat ve evlerinde hissetmeleri için sitenizi olabildiğince düzenli tutmanız önemlidir. Burada hiyerarşiyi düşünün: en dikkat çekici ve önemli içeriğinizin ekranın üst kısmına yerleştirilmesini istersiniz (başka bir deyişle, ziyaretçilerin kaydırmak zorunda kalmadan web sitenizde görünen alan). Ayrıca, okuyucularınızın çoğunun aslında sadece içeriğinizi gözden kaçırdığını unutmayın. Hayatlarını kolaylaştırmak ve içeriğinizi öne çıkarmak için, dikkatinizi azaltan bir kitle için tasarımınızı nasıl optimize edebileceğinizi düşünün . Bunu yapmak için, medya özelliklerinin kullanımıyla hangi yazılı bilgilerin daha sindirilebilir ve görsel hale getirilebileceğini düşünün(örneğin videolar, resimler ve animasyonlar). Daha büyük bir yazı tipi veya arka planla kontrast oluşturan parlak bir renk seçerek belirli üstbilgileri ve diğer önemli bilgi parçalarını diğerlerinden daha fazla öne çıkarın.
11. Sosyal medyayı kucaklayın
Site ziyaretçilerinizi içeriğinizi sosyal ağlarda paylaşmaya teşvik ederek sosyal medya pazarlamasından yararlanın . Adınızı World Wide Web’e yaymanın kolay, ücretsiz ve etkili bir yoludur. Bunu sağlamak için, sitenize son derece görünür ve tüm sayfalarınıza doğru şekilde bağlanmış bir sosyal çubuk ekleyin . Çubuğu menüde, altbilgide veya yan tarafta bir çapa olarak görüntülemenizi öneririz. Sen edebilirsiniz ekrana elemanı pin ziyaretçiler kaydırma gibi sabit ve üzerinde-show olarak kalması için.


12. SEO için optimize edin
Şimdi bu karmaşık görünen konudan çekilmeden önce bizi dinleyin. SEO (veya arama motoru optimizasyonu), sayfalarınızın arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer alabilmesi için sitenizi optimize etme uygulamasıdır. Bu, arama sonucu sayfalarına ne kadar çok maruz kalırsanız, potansiyel müşterilerin çalışmanızı görme ve hizmetlerinizi ayırtma veya ürünlerinizi satın alma olasılıkları o kadar yüksek olur. Sitenizi artırmanıza ve sıralamanızı yükseltmenize yardımcı olabilecek birkaç SEO ipucu vardır : bir alan adı seçip kaydettiğinizden , tüm sayfalarınız için başlıklar ve açıklamalar oluşturduğunuzdan ve resimleriniz için alternatif metin yazdığınızdan emin olun . Ayrıca, Wix SEO Wizweb siteniz için kişiselleştirilmiş bir SEO planı sunar ve her adımda size yol gösterir. Bu ücretsiz çözüm , doğru anahtar kelimeleri nasıl bulacağınız, başarınızı nasıl takip edeceğiniz ve daha pek çok konuda size rehberlik ederek web sitenizi Google’da bulmanıza yardımcı olacaktır .
13. Mobil uyumlu olduğunuzdan emin olun
Giderek daha fazla insanın mobil cihazlarını bugünlerde web’e göz atmak için kullandıkları bir sır değil. Kullanıcı deneyiminizin mobil cihazlarda masaüstünde olduğu kadar sorunsuz ve sezgisel olmasını sağlamak için mobil web sitenizi mükemmelleştirmek için zaman ayırdığınızdan emin olun . Aslında, bu önemli detay profesyonel bir siteye ulaşmak için en iyi tasarım ipuçlarından biridir . Wix Editor’da sıfırdan bir web sitesi oluştururken, sitenizin mobil uyumlu bir sürümü Mobil Editör’de otomatik olarak oluşturulur . Okunabilirlik ve navigasyona odaklanarak, animasyon ve sezgisel bir mobil menü gibi etkileyici mobil özellikleri dahil edebilirsiniz . Web sitenizi oluştururken kesme noktaları üzerinde tam kontrole sahip olmak istiyorsanız, web sitenizi kullanarakEditör X – sadece tasarımcılar ve ajanslar için yapılmış Wix’in gelişmiş bir oluşturma platformu. Sitenizi herhangi bir görüntü alanı boyutunda görebilecek ve tasarlayabileceksiniz, böylece son teknoloji ürünü, duyarlı bir tasarım elde edeceksiniz.

14. İkinci bir görüş isteyin
Herkesin arkadaşlarından biraz yardıma ihtiyacı var. Tüm öğeler bir kez yerleştirildikten sonra, güvendiğiniz insanlardan web sitenizde ikinci bir görüş isteyin. Bu şekilde, kopyayı kanıtlayabilir, mantıklı ve akıcı bir şekilde çalıştıklarını kontrol etmek için tüm düğmeleri ve bağlantıları gözden geçirebilir ve ayrıca markanın mesajının net ve tutarlı olup olmadığını söyleyebilirler. Son olarak, web sitesini mobil görüntüleme için uyarladığınızdan ve web sitesinin farklı cihazlarda iyi performans gösterdiğinden emin olun – ve bu “Yayınla” düğmesine basmanız iyi olur.
KAYNAK:https://www.wix.com/blog/2018/04/how-to-build-website-from-scratch-guide/